Gebruikte vloerkleden

✓ Natuurlijke materialen✓ Originele kleden✓ Certificaat van echtheid

Bent u op zoek naar tweedehands vloerkleden? Dan zit u bij ons goed! Kleden met een verleden is dé specialist in oude en (semi-) antieke, handgeknoopte tapijten en lopers. Wij hebben altijd ruim 1.000 tapijten op voorraad, waarvan een deel in onze webshop te koop wordt aangeboden.

Tweedehands vloerkleden van natuurlijke materialen

Al onze tweedehands vloerkleden en lopers zijn van natuurlijke materialen gemaakt, zoals wol, zijde, katoen en combinaties hiervan. Door deze materiaalcombinatie en manier van knopen excelleren onze gebruikte vloerkleden in duurzaamheid. Sommige tweedehands vloerkleden gaan al ruim 100 jaar mee en zullen ook de komende 100 jaar goed doorstaan. De gebruikte wol of zijde voor de vloerkleden is over het algemeen met natuurlijke kleurstoffen geverfd. Dit geeft de uitzonderlijk mooie kleurcombinaties die zo kenmerkend zijn voor gebruikte Perzische tapijten.

 

Exclusieve gebruikte vloerkleden

Het maken van een groot handgeknoopt kleed betekende vroeger vaak meerdere jaren werk voor een familie. Hoe fijner het kleed geknoopt is, hoe meer werk, des te exclusiever het kleed. Gebruikte Perzische kleden worden door de liefhebber mooier gevonden dan nieuwe vloerkleden. Tweedehands vloerkleden gaan namelijk echt leven en de kleuren komen nog beter tot hun recht. Al onze kleden zijn uitvoerig in beeld gebracht en beschreven, inclusief eventuele gebreken, waardoor u een goed beeld krijgt van de staat van een kleed.

 

Stel direct uw vragen

De kans is groot dat het enorme arbeidsintensieve ambacht van geknoopte vloerkleden in de toekomst tot kunst wordt verheven. Wij zijn van mening dat wanneer u overgaat tot de aanschaf van een handgeknoopt kleed u investeert in een prachtig tapijt. Dit is het moment om originele, gebruikte vloerkleden aan te schaffen.​ Wilt u ook een mooi kleed aanschaffen of heeft u vragen? Neem dan zeker eens contact op met ons bedrijf!

Tweedehands Perzische tapijten